Saint Maure de Touraine

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 2 Werkdagen

In het midden van de kaas wordt een strootje gestoken om zo de kaas makkelijker te kunnen behandelen en bijvoorbeeld door de houtskool te kunnen rollen. Dat voorkomt het uitdrogen van de kaas tijdens de rijping van 1 maand. Een mooie hartige smaak met noten- en citrus-tonen. Gemaakt van rauwe geitenmelk

Productinformatie

 Een boerengeitenkaas met het strootje,  die door velen op allerlei manieren wordt nagemaakt. Het verhaal gaat dat men deze kaas al maakt sinds de Moren geiten meebrachten naar Frankrijk ergens in de Middeleeuwen. De kaas verkreeg pas in 1990 een AOP-erkenning. De rauwe geitenmelk laat men 24 uur fermenteren met weinig tot geen stremsel. De andere dag doet men de wrongel in de mallen zonder het te snijden en laat men het uitlekken. 

Ingrediƫnten

Created with Sketch.

Hier wordt aan gewerkt, indien gewenst mailen we deze naar u toe.